ИВАНОВИЋ ЗНА РЕЦЕПТ ЗА МОНАКО Кључ је стрпљење

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић истакао је да је наредни евролигашки дуел његовог тима против Монака од великог значаја и поручио због чега ће ривал да буде посебно опасан.
Borac Mozzart (Duško Radišić)
Фото: Borac Mozzart (Duško Radišić)

Звезда је у првом колу била боља од Асвела, а потом је уследио пораз од Жалгириса у Каунасу. На реду је дуел са "кнежевима", које са клупе предводи Саша Обрадовић.

– Свака утакмица Евролиге је битна, нарочито ова, након пораза у Каунасу. Биће тешко, против одличне екипе која је према свим прогнозама пре почетка важила за фаворита да иде на Фајнал фор, која има изванредан квалитет. Нису почели баш добро, али зато ће бити још опаснији. Морамо да будемо фокусирани и спремни за тежак меч и вероватно 40 минута уједначене игре. Сигурно ће играти концентрисано и снажно, па и ми морамо тако – рекао је Ивановић.

Црногорски стручњак навео је да би стрпљење могло да одигра кључну улогу.

– Кошарка је спорт у којем 40 минута мора да се игра, не 35 или 39. Морамо бити спремни, да играмо са много стрпљења. Монако игра изузетно чврсто у одбрани и квалитетно у нападу. Кључ ће бити наше стрпљење у оба правца.

Монако је задржао костур екипе од прошле сезоне. И даље је прва опција у нападу Мајк Џејмс, иако неће бити Џордана Лојда, најважнијег играча "кнежева" из прошле сезоне.

– Спремали смо се за екипу Монака, не за једног играча. То је увек предност, ако играш са екипом, која игра са играчима који су дуго скупа. Гледамо само квалитет тих играча који могу да реше један на један ситуације против било кога – поручио је Душко Ивановић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести