ЈАНИС СФЕРОПУЛОС: АБА лига нам је главни циљ, знам колико је битан домаћи терен

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је пред почетак плеј-офа у АБА лиги да његови играчи морају да одбране предност домаћег терена заслужену првим местом у регуларном току сезоне и истакао да је АБА лига главни циљ клуба.
1
Фото: ABA liga (Split/Veljko Martinović)

Звезда четвртфиналну серију против подгоричког клуба почиње у понедељак од 18 часова у Арени. Други меч серије заказан је за 22. април у Подгорици, а евентуална "мајсторица" биће на програму 26. априла, опет у Арени. Уколико елиминише Студентски центар, Звезда ће у полуфиналу играти против победника серије Мега - Цедевита Олимпија. Звезда има предност домаћег терена све до финала, ако до њега дође.

"АБА лига нам је главни циљ, борили смо се толико да будемо први на табели и имамо домаћи терен. Знам шта се десило прошле године и знам колико је битан домаћи терен, али не мора ништа да значи ако га не одбраните. Морамо бити спремни да се боримо јако у сваком мечу. Плеј-оф је другачији од регуларног дела сезоне. Играмо против Студентског центра, то је тим против којег смо играли пре две недеље, имају добар састав и морамо бити фокусирани", рекао је Сферопулос на конференцији за медије уприличеној пред почетак четвртфиналне серије плеј-офа АБА лиге.


Кошаркаши Црвене звезде почињу плеј-оф АБА лиге без Топића и Лазаревића

Кошаркаши Црвене звезде почињу плеј-оф АБА лиге без Николе Топића и Стефана Лазаревића, саопштио је данас тренер "црвено-белих" Јанис Сферопулос.

"Лазаревић је повређен и неће играти против Студентског центра. Топић тренира индивидуално и није спреман за такмичарске утакмице", рекао је Сферопулос на конференцији за медије уприличеној пред почетак четвртфиналне серије АБА лиге против Студентског центра.

Звезда четвртфиналну серију против подгоричког клуба почиње у понедељак од 18 часова у Арени. Други меч серије заказан је за 22. април у Подгорици, а евентуална "мајсторица" биће на програму 26. априла.


Грчки стручњак рекао је да екипа има екстра мотив после пораза од Ефеса.

"Имамо екстра мотив да после врло тешког пораза у Евролиги реагујемо и да упишемо победу. Морамо реаговати, то је била лоша утакмица, једна од најгорих у историји. Ми смо изнервирани и морамо се вратити добрим партијама и да дамо све од себе.


Лазић: Надам се да ћемо вратити трофеј АБА лиге

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да се нада да ће клуб вратити тофеј АБА лиге и позвао навијаче да дођу у што већем броју да подрже екипу током читаве плеј-оф серије.

"Дошли смо до плеј-офа, првобитни циљ је остварен, то прво место. Следећи мини циљ је полуфинале и идемо од фазе до фазе. Позивам навијаче да дођу у што веће броју да нас подрже током читаве серије, а ми ћемо дати све од себе да их обрадујемо и да се искупимо за претходну утакмицу која није била на нивоу Звезде. Желимо да у овој серији покажемо да је то само био један лош дан. Био је то тежак пораз, такав неочекиван, сигурно да ћемо од понедељка већ показати реакцију. Надам се да ћемо вратити трофеј - рекао је Лазић на конференцији за медије.

Свестан је Лазић да предност домаћег терена може да буде пресудна.

"Знамо сви колико прво место значи, шта се дешавало током претходних сезона, зато смо се борили за то место. Даћемо све од себе да то искористимо", додао је Лазић.

Осврнуо се Лазић и на чињеницу да је изабран за најбољег дефанзивца АБА лиге.

"Што се тиче признања за најболљег дефанзивца лиге, хвала читавој екипи на томе. Кошарка је тимски спорт и за овај трофеј је заслужан цео тим", закључио је капитен "црвено-белих".


Сферопулоса радује то што је неколико његових играча добило индивидуалне награде у АБА лиги, Никола Топић и Милош Теодосић су изабрани у идеалну петорку регионалне лиге.

"Имамо квалитет и играче који имају квалитет и радују ме индивидуалне награде, али спорт је тим и битно је да њему иде добро. Успех тима је изнад сваког индивидуалног", закључио је Сферопулос.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести