Јанковић: Наредна два меча могу да анулирају неке лошије

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Никола Јанковић рекао је да су наредна два меча против Морнара и Бахчешехира веома важна и да њима црно-бели могу да анулирају неке лошије партије из првог дела сезоне.
nikola jankovic
Фото: Youtube Printscreen

"Пролазимо кроз један мини циклус припрема, кроз "пакао". Прошле недеље смо имали три дана по два тренинга, дан слободно, па опет два тренинга. Доста времена у ком смо се бавили собом, иднивидуалним радом и неким стварима које не можемо када су утакмице. Шалу на страну, прија нам, све то лепо функционише. Мислим да је у правом тренутку за нас дошла и репрезентативна пауза и овај екстра рад", рекао је Јанковић за ТВ Партизан.

На тренинзима у хали "Ранко Жеравица" од прошлог викенда је старо лице Алексеј Николић, који се клубу из Хумске прикључио након позајмице у италијанском Тревизу.

"Али не мирује, ужелео се кошарке. Дошао је 45 минута пре почетка тренига, он је ту и тренира сам. То је одлично, сигурно да ће нам много помоћи".

Црно-беле у неколико дана очекују две важне утакмице, прва већ у суботу, када играју против Морнара у АБА лиги на гостовању, а после тога следи меч са Бахчешехиром 9. децембра у Еврокупу на домаћем терену.

"Те две утакмице могу да анулирају неке лошије партије из првог дела пре паузе и могу много да нам значе. Направили смо добар посао у последњих четири-пет утакмица, а са ове две треба да заокружимо причу, да се мало ситуација смири, да се искристалишу табеле и у АБА лиги и у Еврокупу. Сигурно ће бити паклено, посебно у Бару. Морнар је преозбиљна, шутерска екипа, једноставно могу да играју са пет шутера на терену. У предсезони су нас добили, веома скупа и јако добра екипа", истакао је центар црно-белих.

После меча са турском екипом, изабранике Саше Филиповског очекују два гостовања у Еврокупу - прво против Буржа (15. децембра), а потом и Венеције, када ће 29. децембра одиградти одложени меч 7. кола.

"Паклен је распоред, а и тренер нас учи да идемо утакмицу по утакмицу. Сваки меч је прича за себе. Није ми драго што морамо поново у Венецију, јер пут до тамо није лак. Таква је ситуација и боље је и тако него да нема кошарке. Венеција је за сада у далекој будућности, али мораћемо и њу да одрадимо", закључио је Јанковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести