Јелена Митровић из ЖКА у Орегон стејту

Јелена Митровић, актуелна играчица Новосадске женске кошаркашке академије, каријеру ће наставити на колеџу у Орегон Стејту у Сједињеним Америчким Државама.
Jelena Mitrovic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Јелена Митровић

За њу је владало интересовање у последњих неколико месеци показали колеџи Аризона Стејт, Ајова и Рандерс, међутим, Митровићева се одлучила за Орегон.

Беба, како гласи надимак 205 центиметара високе Новосађанке, је сигурно најталентованија српска кошаркашица своје генерације. Прошлог месеца је прославила 18. рођендан, али иза ње су бројни наступи у сениорској конкуренцији за Новосадску ЖКА, као и за млађе репрезентативне селекције наше замље. Игра на позицији центра, али има „меку руку“ те је прилично прецизна и са полудистанце.

Већ са 16 година, била је најбољи скакач Прве женске лиге Србије. После доста мука с повредама, прошле године је направила паузу од

неколико месеци, а после индивидуалног рада на физичкој спреми поново је почела да пружа врло добре партије. Ове сезоне је у просеку бележила 20,1 поен и скоро 15 скокова по мечу. Стручњаци јој предвиђају сјајну кошаркашку будућност и учешће у најјачој женској лиги на свету. Њен таленат је процењен са максималних пет звездица.

Јелена Беба Митровић је рођена сестра Луке Митровића, бившег капитена Црвене звезде, актуелног кошаркаша немачког Бамберга.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести