Јокић: Не сметају ми критике, статистка ми није битна

ДЕНВЕР: Кошаркаш Денвера Никола Јокић рекао је да се не оптерећује статистиком и да не мари за критике које су му упућене на рачун слабијег старта сезоне у НБА лиги.
jokic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

Српски центар нашао се на удару медија, чије су се критике засноване на томе да му недостаје ангажованост на терену, као и да има вишак килограма.

Више ништа не читам, не смета ми то. Људи свашта претпостављају, а не могу бити у праву или не. Ако нису у праву, само слегну раменима. Ако су у праву, онда је то добро за њих, рекао је Јокић, а преноси Денвер Пост и додаје да је разговор с новинарима, као и обично, завршио саркастичним поздравом "Било ми је задовољство".

Сомборац је на 16 утакмица ове сезоне просечно бележио 16,1 поен, 10,4 скока и шест асистеницја, што је лошији учинак у односу на прошлу сезону када је имао просек од 20,1 поен, 10,8 скокова и 7,3 асистенције, што показује и пад у свим шутерским и обрамбеним категоријама.

На последњој утакмици против Вашингтона када су Нагтетси су дошли до 13. победе у сежони, најбољи центар НБА од прошле године одиграо је 25 минута, убацио је осам поена, поделио пет асистенција и сакупио 20 скокова.

Јокић је истакао да га статистички параметри не занимају.

Више не. Кад сам дошао у лигу, било ми је то у подсвести јер се ипак НБА врти око статистике и бројева, али више ме није брига ни за то ни за скандирања "МВП" која ми упућују. Готово је с тим. Мислим да тренер, власник, генерални менаџер и играчи, сви само желимо да побеђујуемо. То је поента, закључио је Јокић.

Екипа Мајка Мелоуна има скор од 13-3 и тренутно заузима другу позицију на табели Западне конфереције, иза ЛА Лејкерса.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести