Јокић преузео кривицу а реално други подбацили

ДЕНВЕР: Најбољи кошаркаш Денвера Никола Јокић преузео је на себе кривицу за елиминацију од Портланда у полуфиналу плеј-офа Западне конференције НБА лиге.
Nikola Jokic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Српски центар је, без обзира што је био сјајан са 29 поена и 13 скокова у мајсторици у Денверу (96:100), поручио да је одговоран јер је у целој серији морао да буде бољи.

"Гледају ме као лидера и најбољег играча тима, зато осећам одговорност. Промашио сам слободна бацања у мечу са три продужетка, а и многе шутеве. Морао сам неке да убацим", рекао је Јокић после меча.

Нагетси су испустили две "меч" лопте за конференцијско финале, водили су 3:2 у серији и имали 17 разлике у одлучујућем, седмом дуелу, али су стали у последњој деоници.

"Верујем да ћемо следеће сезоне бити још спремнији и да ћемо правити нове успехе", навео је он.

Тренер Денвера Мајк Мелоун стао је у одбрану Јокића и истакао да је умор његовог тима учинио своје.

"Јокић је одмах после меча у свлачионици преузео одговорност. Није његова кривица, ми смо тим и заједно се боримо. Пораз је последица свега за ових 14 утакмица у плеј-офу", рекао је Мелоун.

Реално, његови саиграчи били су очајни, пуно отворених шутева нису искористили, а деловали су без самопоуздања. Пуно прилика су пропустили у мечу, да се врате и преокрену га.  

Портланд се у финалу Запада састаје са Голден Стејтом, а на Истоку Милвоки и Торонто.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести