ЈОКИЋ У ЖЕСТОКОМ ДУЕЛУ СА НУРКИЧЕМ Викао на судију; ДЕНВЕР ОДНЕО ПОБЕДУ (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера победили су прву утакмицу у НБА предсезони против Кливленда резултатом 115:107.
1
Фото: YoutubePrintscreen/Cactus BaLL Highlights

Они су играли без тренера Мајкла Мелоуна ком је на дан утакмице преминуо отац.

Све очи биле су упрте у Николу Јокића који је самим истрчавањем на паркет привукао пажњу због једног потеза, док је на овом мечу добио нешто мање од 18 минута.

И то све у првом полувремену, где је имао учинак од девет поена, четири скока и по две асистенције и украдене лопте. Гледајучи кошгетерски, Јокича је одлично заменио придошлица са Гонзага Универзитета - Џуниор Строутер. Сјајни шутер је изабран у првој рунди драфта, док је меч са Финиксом завршио са 20 поена, пет скокова и три асистенције!

Сам Јокић водио је жестоке дуеле са Јусуфом Нуркичем у првом полувремену, где је репрезентативца БиХ забележио 10 поена. Међутим, Денвер је био тај који је имао седам поена вишка на одмору (55:48).

Обојица су играла само у првом делу, Јокич је имао девет поена - Нуркић један више. Као и једам сумњив кош када је ударио Србина, оборио га на паркет, а судије се нису огласиле.

Нису ни у финишу првог полувремена, те је Јокић љутито морао да реагује и виче на њих. Разлог је тај што је Нуркић камповао у рекету и увелико премашио три секунде.

Видео је то Јокић, показивао руком на ту ситуацију, али се арбитри ни тада нису оглашавали. Тек када је Србин кренуо у дриблинг, схвативши да мора опет све сам, пиштаљка се зачула. 

Нагетси су водили и целу трећу деоницу, углавном једноцифреном разликом, да би у последњу четвртину ушли са +10 (87:77). Пад у игри уследио је средином посленђе деонице, када је на семафору стајало само 90:88 за Денвер.

Ипак, гости су поново отишли на довољних 99:92, затим и на 106:98 на три минута до краја.

Зек Нађи је на крају имао 17 поена у редовима Денвера, Реџи Џексон 14, Џамал Мареј и Калдвел-Попуп по 12, док Мајкл Портер и Кристијан Браун нису играли. С друге стране, Окоги је имао 17 поена код Финикса, уз напомену да ни Нуркић није играо у другом полувремену.

(Телеграр.рс)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести