Јокићев отац: Има неколико ствари које су утицале на одлуку

СОМБОР: Бранислав Јокић, отац кошаркаша Николе Јокића, рекао је да постоји неколико разлога због којих је центар Денвера одлучио да ово лето не игра за репрезентацију.
Nikola Jokic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Најбољи кошаркаш НБА лиге 16. јуна саопштио је да овог лета неће бити део националног тима, а његова одлука изазвала је велику пажњу у јавности.

"Одбијао сам многе новинаре који су ме звали да питају... Мој став је да ми као породица не причамо, ви сте први којима причам дуже. Има три-четири ствари које су утицале на његову одлуку. Клуб њему не може да забрани да игра за репрезентацију, али исто каже ако икако можеш месец дана да не узимаш лопту у руке, немој да идеш у салу, месец дана се ментално и физички опорави. Он би већ сад морао да буде на припремама и не би испоштовао један део", рекао је Бранислав Јокић за ТВ К1.

"Други део је ментално стање, где је он мени рекао: "Тата, мене све живо боли. Једноставно не могу". Када у глави ниси спреман, тешко ћеш нешто да пружиш на терену. Трећа велика ствар, најлепша, треба да постане отац. После тога треба да се врати у Америку да му се жена тамо породи због разних ствари, да не објашњавам. Снајка не сме да лети авионом касније, значи морају да иду раније.... То су све те ствари. Нека то разуме како хоће. Његова одлука је таква и ми смо ту да га подржимо", рекао је Јокићев отац.

Како каже, одавно су се навикли на негативне коментаре.

"Увек има нормалних људи и оних којима све смета у држави", закључио је Јокић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести