Још једна медаља, српски баскеташи освојили бронзу

Српски баскеташи предвођени Дуаном Домовићем Булутом, освојили су бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију.
2
Фото: TANJUG/AP Photo/Jeff Roberson

Они су у мечу з треће место били бољи од Белгијанаца резултатом 21:10.

Најефикаснији је био Домовић са седам поена.

За разлику од полуфиналне утакмице против Руса, када нашим баскеташима готово ништа није ишло за руком. овог пута били су много сигурнији и убедљивији.

Ово је до сада четврта медаља за Србију на ОИ у Токију.

Иначе, ово је Домовићев последњи наступ у репрезентацији Србије. Наиме, он је пре ОИ најавио да ће се повући из националног тима.

У борби за златну медаљу Летонци су били бољи од Руса.

Домовић Булут: На крају смо срећни, медаља за народ

крају смо срећни, завршили смо турнир победом, освојили бронзану медаљу, наставили континуитет успеха и обрадовали народ, рекао је најбољи српски баскеташ Душан Домовић Булут.

"Победили смо на индивидуални квалитет, карактер, пожртваност, борбу, треће место је сада реалност, надам се да ће у будућности бити боље, важан је континуитет медаља. Велика је разлика између трећег и четвртог места", изјавио је Булут српским извештачима у Токију-

Он је додао да је медаља поклон народу Србије.

"Ово је за земљакe, за нас саме, играли смо за виши циљ. Најбољи осећај је кад урадиш нестто за своју земљу. Осетио се притисак у полуфиналу против Русије, видело се да нам недостаје тактичких варијанти, да се скупимо за неки лак поен. Играли смо 100 пута, увек их добили, сад да играмо било би 21:6 за нас, али ето, тако се десило. Идемо даље", поручио је Булут, који из Јапана путује у САД, где ће наставити каријеру.

Фото: TANJUG/ AP Photo/Jeff Roberson
Фото: TANJUG/ AP Photo/Jeff Roberson

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести