Јована Адамовић, најбоља кошаркашица Војводине у избору Дневника

Без имало дилеме, најбоља кошаркашица Војводине у северној српској покрајини је Јована Адамовић, чланица новосадског тима 021. Алфа и омега екипе, коју с клупе предводи Саша Јовановић, Јована је на свакој утакмици Женске лиге Србије нерешива енигма за противничке одбране.
Jovana Adamovic i Branislav Punosevac/Dnevnik
Фото: Јована Адамовић била међу добитницама „Дневникових” признања

Висока 187 центиметара, може да одигра на позицијама крила, крилног центра и центра, мада јој „четворка“ највише одговара. Одскаче квалитетом и много значи младом тиму 021. Прва је по броју поена, скокова и индексу корисности, као и понашањем, па са капитенском траком предводи све бољи новосадски тим.Уосталом, наш лист ју је изабрао  за најбољу у Покрајини у конкуренцији кошаркаша и кошаркашица.

Јована (девојачко Рад) Адамовић је рођена 1987. године у Беочину, а прве спортске кораке направила је у новосадској Школи кошарке Цуби. Њен таленат није остао незапажен, па је након сезоне у Беочину и три године проведене у суботичком Спартаку отишла у Шпанију, где је остала четири сезоне, а потом и у Француску, где се задржала три године и где је у екипи Тарб била најбољи стрелац. Позивана је и под националну заставу Србије, а, како каже, у иностранству се у једном моменту чак и заситила кошарке. Ипак...

Фото: Дневник/По општим оценама, Јована тренутно најбоља кошаркашица домаће лиге

- Када сам остала у другом стању, потом и родила ћерку, која сада има три године, помислила сам да сам завршила каријеру. Но, после паузе од две и по године вратила сам се на паркет, јер нисам могла без кошарке – каже Јована.

Повратак је значио играње у Беочину, а овај клуб се прошле сезоне преселио у војвођанску престоницу под називом 021. Мајчинство и озбиљније бављење спортом није увек лако ускладити, али Јована има подршку са свих страна.

- Супруг ме подржава у свему и то ми пуно значи, као и разумевање свих у клубу, с обзиром да имам мало дете.


Титула и МВП

Јована Адамовић је пролетос, након завршетка сезоне у тиму 021, помогла Црвеној звезди да кроз плеј – оф дође до 30. титуле државног првака. Поред тога, проглашена је за МВП плеј – оф серије, што довољно говори о њеним играма и квалитету.


Захваљујући Јованиним играма, те таленту и раду остатка екипе, 021 има сасвим реалне изгледе да се пласира у плеј – оф, чиме би се превазишла очекивања пре почетка првенства.

-Имамо лепу прилику да се пласирамо међу четири најбоља тима у Србији. А плеј – оф зна да донесе неизвесност и изненађења – не крије амбиције по многима најбоља кошаркашица Женске лиге Србије. 

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести