Јовановић: Покушавамо још увек да задржимо шансу за плеј-оф

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић, пред дуел против Сплита, истакао је да се нада да ће његова екипа приказати квалитетну игру каква је била у већем делу првенства.
j
Фото: Tanjug/ BC Mega basket

Мега сутра од 16 сати у 22. колу АБА лиге гостује екипи Сплита, након паузе у прошлом колу пошто је утакмица против екипе Приморска регистрована службеним резултатом 20:0 у корист Меге због иступања словеначке екипе из такмичења.

Улазимо у завршницу сезоне, остало је шест кола до краја. До овог тренутка се лига практично поларизовала на два дела, где првих шест екипа претендује на пласман у плеј-оф, и осталих седам екипа, не рачунамо Приморску, где је разлика између њих практично до две победе. Стварно је занимљива завршница где свака утакмица има значај, да ли у борби за плеј-оф или за опстанак у лиги, рекао је Јовановић за клупски сајт.

"Ми се налазимо у горњем делу и покушавамо још увек да задржимо шансу за плеј-оф, нећемо сигурно да одустанемо од тога. Против Сплита смо у првом делу одиграли једну од бољих утакмица ове сезоне. Доста су променили тим тада већ солидног квалитета који је био попуњен талентованим хрватским играчима и појачан интернационалцима. Довели су од тада Укића и Бабића, док је Марићу против нас био први меч. Додатно су се појачали како би обезбедили опстанак у АБА лиги и искорак у хрватском првенству, подигли су ниво игре, добили двомеч против Цибоне чиме су показали да нас очекује тежак меч".

Јовановић истиче да је његов тим у претходне две утакмице против Борца и Крке показао да му недостаје константа да се врати на стари квалитет игре и да подигне интензитет што се тиче одбране и напада.

Имали смо проблеме са одсуствима играча и мањим повредама где нисмо успели да будемо комплетни на тренинзима. То смо донекле успели да санирамо у претходном периоду. Морам да будем задовољан што се тиче тренинга, неће бити лако, али се надам да ћемо у овој утакмици приказати квалитетну игру коју смо имали у већем делу првенства, закључио је Јовановић.

Мега тренутно има скор 14-7, док је Сплит забележио шест победа и 15 пораза, плејмејкер Меге Дејшон Смит истиче да екипа жели да се врати на прави пут после пораза од Крке.

После паузе од утакмица коју смо имали прошле недеље, жељимо да се вратимо на прави пут после пораза против Крке. Добро смо радили на тренинзима и ова утакмица ће бити добар показатељ да видимо колико можемо у финишу сезоне, а сигурно је да ћемо дати све од себе, изјавио је Смит.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести