Јовановић: Свака утакмица против фаворита чини нас зрелијим

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић рекао је да је његова екипа колективном игром и добром одбраном успела да победи Будућност у 11. колу АБА лиге.
j
Фото: Tanjug/ BC Mega basket, printscreen

Мега је у хали спортова "Ранко Жеравица" победила гостујући тим 78:72 и нанела први пораз Будућности у регионалној лиги.

Морам да изразим своје задовољство да смо против једног од три главна фаворита, поред Звезде и Партизана, одиграли веома добро од почетка до краја. Имали смо празног хода, али морам рећи да смо свих 40 минута били у вођству. Практично немам замерке на игру у првом полувремену, правилно смо распоредили број позиционих и транзиционих напада, јако смо добро трчали и делили лопту и имали јако високе проценте шута, пре свега за два поена, рекао је Јовановић на конференцији за медије после меча.

Он је честитао играчима што су успели да се приведу меч у своју користи.

Међутим, у другом полувремену упозоравао сам играче да ће Будућност реаговати, пре свега у одбрани и офанзивном скоку. Омогућили смо им много скокова у нападу и другу шансу што су они реализовали неретко из шута за три поена. Успели су да смање разлику, али смо колективном игром и добром одбраном успешно привели утакмицу крају у нашу корист. Честитам Будућности и мом колеги Мијовићу на одличним резултатима у овој сезони у оба такмичења и желим пуно среће у наставку. Честитам и мојим момцима, а свака ова утакмица против фаворита чини нас зрелијим, закључио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести