Јуниори Србије у полуфиналу Европског првенства

НИШ: Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства које се игра у Нишу пошто је у четвртфиналу победила Израел резултатом 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Изабраници Ненада Стефановића су од друге четвртине имали углавном двоцифрену предност, а кад су почетком четврте деонице стекли плус 15, све је било решено.

У дресу "орлова" истакли су се Богољуб Марковић са 18 поена, Павле Мишић је дао 14, док је Никола Топић постигао 13.

Код Израела је најефикаснији био Шакар Дорон са 20 поена, а пратили су га Алон Михаели и Омер Мајер са 10.

Србија ће у суботу од 20.30 у полуфиналу играти против Немачке која је раније данас победила Грчку резултатом 78:70. У другом полуфиналу играће Француска и Шпанија.

Стефановић: Први циљ смо остварили, ушли смо у борбе за медаљу

Селектор јуниорске репрезентације Србије Ненад Стефановић рекао је после победе над Израелом 83:65 и пласмана у полуфинале Европског првенства да је остварен први циљ.

"Честитам момцима на огромној победи. Ушли смо у борбе за медаљу, то је оно што смо хтели. Мислим да смо дефанзивно одиграли најбољу утакмицу од како смо заједно. Офанзивно је било уобичајено. Немам утисак да смо имали њихово поштовање, али мислим да га сад имамо. Први циљ смо остварили. Идемо корак по корак", рекао је Стефановић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Јуниоре већ у суботу (20.30) чека Немачка и битка за финале.

"Сутра је припрема за Немце који су одличан тим. Јако су добри на свим позицијама. Играли смо две пријатељске утакмице, али њима тад није играо први плеј, а нама је играо први центар. Тако да није меродавно уопште", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести