Кампацо: Биће тешко, Басконија је добар и опасан тим

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Аргентинац Факундо Кампацо изјавио је да очекује тежак меч против Басконије у 30. колу Евролиге.
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

"Црвено-бели" ће сутра у Београду од 19 сати дочекати клуб из Виторије.

Биће тешко. Добар су тим, опасни су. Могу да постижу поене на све начине, из сваке позиције... Ми морамо да обратимо пажњу на то, играју брзо, са пуно енергије... Морамо да будемо паметни и да играмо паметну кошарку. Морамо да играмо добру одбрану и уз наше навијаче мислим да ћемо добро проћи ако све то урадимо, рекао је Кампацо на конференцији за новинаре и истакао да највећа опасност Црвеној звезди прети од кошаркаша Басконије Маркуса Хауарда.

Он је плејмејкер који усрећује све и морамо да играмо агресивно на њему. Морамо да му отежамо посао, додао је кошаркаш Црвене звезде.

Српски и регионални шампион и даље има шансе да се пласира у плеј-оф Евролиге.

Не смемо да размишљамо о томе и не морамо сада. Морамо да мислимо на нашу енергију и да напредујемо као тим. Морамо сваку утакмицу до краја сезоне да играмо као финале. То је једини кључ за нас. Не смемо да размишљамо о томе и будућности и шта ће бити. Морамо само да напредујемо сваки дан и бићемо добро, тврди Кампацо.

Он је истакао да сматра да је Црвена звезда изједначена с Партизаном.

Све је у детаљима. Ко је паметнији у датом тренутку, ко се више бори... Победиће увек онај ко је бољи у томе. Морамо да радимо само, закључио је Кампацо.

Црвена звезда је 14. на табели Евролиге с 12 победа и 17 пораза, док је Басконија осма са скором 15/14.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести