Кампања "Сви у плавом" на утакмици Србија-Литванија

БЕОГРАД: Кошаркашки савез Србије и УНИЦЕФ покренули су добротворну кампању "Сви у плавом! За садашње и будуће генерације", која има за циљ да се прикупе средства за изградњу игралишта за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом, саопштено је из канцеларије УНИЦЕФ у Србији.
e
Фото: pixabay.com

Сви који купе карту за утакмицу Србија-Литванија која се игра 10. августа у Штарк Арени, моћи ће да навијају за "орлове", испрате их на Светско првенство у Кини и истовремено подрже децу са сметњама у развоју и инвалидитетом, јер ће половина прихода од продатих карата бити усмерена УНИЦЕФ за изградњу инклузивних игралишта. Како се наводи, "Сви у плавом" је позив да се купе карте и да се на утакмицу дође у плавом и тако се подржи репрезентација Србије и уједно буде хуман.

Деца са сметњама у развоју спадају међу најрањивије и најугроженије чланове друштва. Иако у Србији постоји доста паркова и игралишта за децу, ниједно није потпуно приступачно за децу са сметњама у развоју и не пружа пуне могућности да деца могу да проводе време у игри, интеракцији и забави са другом децом, наводи се у сапштењу.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести