КК Црвена звезда: Руководству КСС истекао мандат пре осам месеци

Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење за јавност поводом седнице Скупштине КС Србије заказане за 30. октобар.
kosarka
Фото: ixabay.com/ilustracija

Сајт ХотСпорт пренео је саопштење.

„Ово саопштење КК Црвена звезда, последње је упозорење свима којима је стало до српске кошарке – дан пред одржавање скупштине КСС, на којој ће руководство савеза коме је истекао мандат још пре 8 месеци, покушати поново да манипулише делегатима, својим мандатима и на првом месту српском јавношћу".

„КК Црвена звезда је као интегрални део Савеза и српске кошарке дуго ћутао, не желећи да ремети атмосферу пред важно репрезентативно лето и бројне наступе наших селекција, и поред чињенице да смо имали разлога и могли да информишемо јавност о бројним незаконитим радњама много раније, јер се ради о институцији која је јавно добро свих – а не “њих”, наводи се, између осталог, у саопштењу КК Црвена звезда.  

„Са том организацијом немамо никакве односе, а наш клуб као један од темеља српске кошарке и са милионском армијом навијача, игнорисан је до те мере, да готово нема свог представника у Савезу“.

"Како је могуће да људи којима су истекли мандати 19.фебруара 2019.године воде национални савез", пита КК Црвена звезда.

„Садашњи председник КСС изабран је са мандатом до 21.02.2019.године, када је требало да истекне мандат Драгану Ђиласу, претходном председнику КСС, који је изабран 21.02.2015. Опште је познато да је Драган Ђилас поднео оставку и да је 15.12.2016. изабран садашњи председник КСС, али не на изборној Скупштини, и то до краја мандата Драгана Ђиласа, а то је 21.02.2019.“, пише у саопштењу.

„Ко је себи дао за право да мења Статут КСС и без икакве процедуре продужава мандат за још 22 месеца што је случај незабележен у било којој пракси и раду не само једне спортске организације“, пита КК Црвена звезда.

„И поред упозорења појединих делегата и више разговора у Министарству омладине и спорта, Кошаркашки Савез Србије, 20.06.2018. године доноси одлуку о изменама и допунама Статута КСС, а 24.02.2019. године (а већ им је истекао мандат) доноси пречишћени текст Статута КСС, чијим изменама продужава мандат председнику КСС, Скупштини КСС, УО КСС и Надзорном Одбору КСС до 15.12.2020. године, дакле, за 22 ( двадесет два ) месеца“, пише  у саопштењу КК Црвена звезда.

„Ко је фалсификовао завршни финансијски извештај за 2018.годину (што је подсећамо тешко кривично дело по Законима РС) иако је исти објављен на сајту агенције за привредне регистре уз факсимил потписа председника КСС а и електронски потпис генералног секретара КСС“, пише, између осталог, у саопштењу КК Црвена звезда. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести