КК Футог: Терзин нови тренер

Кошаркашки клуб Футог Тупањац МД увелико се припрема за предстојећу сезону у Мушкој регионалној лиги – север,  у којој наступају војвођански тимови.
Kosarka vesti
Фото: Dnevnik.rs

Футожани су се подмладили на свим нивоима, па је дугогодишњег тренера Милета Драгића на клупи заменио Урош Терзин (32). Председник је и даље Рајко Клисарић који ће бринути о млађим категоријама, док ће још увек активни играч Стефан Клисарић водити рачуна о првом тиму у улози спортског директора.

-У предстојећој сезони желимо да будемо пласирани при врху табеле, јер сматрамо да су нам то у овом моменту реални домети – каже Стефан Клисарић. – Конкуренција за улазак у Други лигу ће бити изузетно јака, а нама, ако се случајно укаже прилика, пробаћемо да помрсимо рачуне фаворитима. Желимо да се кроз клуб афирмишу млађи играчи, као и да у млађим категоријама, међу футошком децом, стасавају будући првотимци.

У складу са овом политиком, у  односу на минулу сезону када су Футожани заузели 5. место у МРЛ – север, клуб су напустили Марко Вулин (прешао у „Свети Ђорђе“ из Житишта), Никола Симић (Ветерник), Милан Радаковић (Борац Бања Лука) и Михајло Савић.

Екипа ће се правити око „староседелаца“ у које се убрајају Лука Михајловић, Славко Вулин, Стефан Клисарић, Срђан Тодоровић, Дејан Лисица, Милош Прокић, Милан Гверо, Милош Нишић, Илија Стојаковић и Милан Квргић. Њима су се недавно придружили центар Марко Торовић (33, године, повратник из србобранског Академика),  Милош Прица (21, бек - крило), Владимир Вукићевић, (20, крилни центар), Александар Станојевић (22, бек), Мирослав Мучибабић (18, плеј) и Стефан Дивљан (24, центар). Такође, на проби се налазе још седморица младих играча, међу којима ће се бирати они који задовоље критеријуме и амбиције футошких кошаркашких радника.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести