КК Партизан: Хитне промене у КЛС на свим нивоима

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Партизан затражио је данас хитне промене на свим нивоима у Косаркашкој лиги Србији (КЛС) и поручио да ће, упркос незадовољству после прве утакмице финала против Црвене звезде, наставити такмичење.
kk partizan
Фото: КК Партизан

"КК Партизан НИС це поново ставити интересе српске кошарке изнад свега, и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други. За српску кошарку смо се борили и градили њену историју и даћемо све од себе да оздрављењем клупског такмичења она постане још јача", наводи се у саопштењу после састанка руководства клуба.

Како се наводи, Партизан захтева хитне промене на свим нивоима у КЛС.

"Актуелно руководство је своју неспособност доказало током претходних година и тако нанело оргомну штету угледу лиге и кошарци у земљи која је актуелни олимпијски, светски и европски вицешампион. Ово такмичење не сме да представља полигон за иживљавање појединаца."

Додаје се да "КЛС се више не сме финансирати искључиво од казни које се прописују, већ од спонзора и продаје ТВ права". 

"Кошаркашка лига Србије не сме бити место на којем се техничке и искључујуће грешке досудују по находењу, за коментаре који се нигде не кажњавају. Увреде играца, њихових породица, као и шовинистичке увреде попут синоцњих на рачун тренера Тринкијерија не смеју пролазити некажњено или уз благе, накнадне казне. На то се мора реаговати моментално", стоји у сапштењу и додаје се:

"КК Партизан НИС сматра дешавања у Суперлиги Србије веома штетним и за саму државу која у огромној мери помаже спорт и без које спорт у Србији не би био одржив, а лига јој враћа тако што се кроз њу шаље ружна слика о кошарци и генерално о спорту у Србији, што ни у ком случају држава не заслужује".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести