КК ПАРТИЗАН ИСПЛАТИО ДУГОВАЊА Остоја Мијаиловић: Уговор са Ареном постоји, плаћамо 40 милиона динара, дуговали смо, али смо и то платили

Председник кошаркашког клуба Партизан, Остоја Мијаиловић, гостовао је на ТВ Прва, где је говорио о многим стварима, а једна од тема је била и Арена, о којој је у прошлости било доста разних прича.
d
Фото: Youtube Printscreen

 Он је сада покушао да разјасни.

Мијаиловић је открио неколико ствари током свог гостовања, причао је да Партизан има буџет од 20 милиона евра, такође, рекао је и да његов клуб ради на довођењу плејмејкера.

Једна од тема била је и Београдска арена, а он је одлучио да, како каже, прекине све спекулације.

- Желим да прекинем спекулације око ’Арене’. Године 2018. са Ареном смо потписали петогодишњи уговор, он је прекинут када је дошао Ковид. А, године 2021. (23.09) смо потписали нови уговор до 2026. Због коронавируса правимо репрограм о дугова са ’Ареном’, то није никаква тајна. У неком тренутку, 5. маја стиже допис да ’Арена’ хоће да раскине уговор са нама јер дугујемо 11.000.000 динара, ми тог дана плаћамо дуг и да уговор није раскинут. ’Арена’ потом шаље анекс уговора за повећање цене, дакле уговор са ’Ареном’ све време постоји.

- С друге стране, ’Мала Арена’, ми смо уложили новац да би наш клуб имао услов за такмичење, сви наши термини су тамо попуњени. Плаћамо ’Арени’ преко 40.000.000 динара, нисам сигуран да Панатинаикос плаћа своју халу коју је добио од државе на 50 година. Кошарци недостаје инфреструктура. Ми смо закупац ’Арене’, нисмо је отели, користимо термине које смо платили по уговору. Ја поштујем шта је градски ривал урадио, они раде на промовишању града и државе такође, али с друге стране мало је ово инфраструктуре за два клуба.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести