КК Партизан: Минић и Крџалић спремају тим за титулу

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана почели су данас припреме за нову сезону у којој је, према речима тренера Ненада Чанка, главни циљ борба за трофеје у домаћим такмичењима, као и да се што даље догура у Еврокупу.
KK Partizan/Emilija Jovanovic
Фото: Емилија Јовановић/КК Партизан

"Сви знамо амбиције Партизана, екипа је направљена да буде конкурентна за трофеје у свим домаћим такмичењима, а у Еврокупу да догура што даље. Имамо довољно времена до почетка званичних утакмица да одрадимо то што сматрамо да треба", рекао је Чанак новинарима уочи првог тренинг у дворани "Corn Product", где ће црно-бели убудуће тренирати.

Он је додао да Партизан можда тренутно није у кругу фаворита, али да ће они који то језу, на терену морати доказати да су бољи.

"Црвена звезда, Цедевита и Будућност сигурно су екипе које имају амбицију да кроз АБА лигу дођу до Евролиге. Партизан је у групи са њима, не сматрам да смо фаворити, али једноставно нећемо да им признамо да су бољи, док то не покажу на терену. Остале екипе су изузетно незгодне, имамо пример Морнара прошле године, ове имају исти концепт, ту је Игокеа са одличним тренером Ненадом Трајковићем, Олимпија из Љубљане која је појачана", каже Чанак.

Када је реч о појачањима, како у играчком кадру, тако и у стручном штабу, Чанак је задовољан.

"Мени је изузетно значајно да поред себе имам два човека која су прошли много тога у овој нашој кошаркашкој "џунгли" Милана Минића и Сеада Крџалића, тако да је ту задовољство потпуно. Што се тиче играчког кадра искрено се надам да ће оправдати наша очекивања и наше поверење. Видећемо кад крену утакмице да ли је потребан још један играч на унутрашњим и спољним позицијама, али један играч високим позицијама би био неопходан", навео је Чанак.

Према његовим речима, добијање хале за тренинге ће олакшати, не само играчима, већ и клубу.

"Не само екипи, олакшаће и клубу, велики проблем је решен што млађе категорије тренирају овде, нема лимита, хала је наша 24 сата. Уз бенефит који има први тим у овом тренутку сматрам да ће Партизан имати бенефит који ће бити видљив за неко одређено време", казао је шеф струке црно-белих.

Капитен црно-белих Новица Величковић рекао је да респекта младих играча према њему има, али да се све заборавља кад се изађе на терен.

"Никад се нисам плашио, имао сам страх поготово на мојој позицији, али кад сам имао 20, 21 годину излазио сам, било је много великих играча, био је и Матјаж Смодиш и увек сам гледао да станем на црту свима њима. Мени је то донело доста, тако да и млади играчи у Партизану на тај начин треба да гледају. У суштини страха у овој игри нема, респекта има, али тај респект се заборавља од момента када крену утакмице", закључио је Величковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести