КК Партизан: Пејџ на две године

КК Партизан завршио је трансфере двојице плејмејкера, прво је уговор потписао Словенац Алексеј Николић, па Американац Маркус Пејџ.
KK Partizan
Фото: Dnevnik.rs

Амерички кошаркаш је потписао уговор на две године. Рођен је 11. септембра 1993. године у Ајови. Висок је 183 центиметра и са Универзитетом Северна Каролина играо је финале НЦАА лиге 2016. године. У том чувеном финалу против Виланове, Пејџ је постигао 21 поен, укључујући и погодак за три поена пет секунди пре краја утакмице, који ипак није обезбедио победу његовој екипи.  На НБА драфту исте године изабран је као 55. пик од стране Бруклина, али је одмах прослеђен Јути. Након добрих игара у развојном тиму Џезера и наступа у Летњој лиги, потписао је двосмерни уговор са Шарлотом. Одиграо је 5 утакмица за Хорнетсе и 46 за њихов развојни тим у којем је просечно бележио 15.2 поена, 3 скока и 4,5 асистенције по утакмици.

До сада су у црно – бели табор дошли  Раде Загорац, Алексеј Николић, Маркус Пејџ, а сигурно остају Вања Маринковић, Новица Величковић, Банђа Си и Ђорђе Гагић. После првенства отишли су Михајло Андрић, Ђоко Шалић, Обрад Томић и Најџел Вилијамс-Гос.   

С. Р.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести