КЛС: Мало чудо Новосађана за победу над Здрављем

ЛЕСКОВАЦ: И трећи пут кошаркаши Војводине направили су мало чудо, овај пут можда и највеће. Пет минута пре краја губили су 14 разлике од Здравља, али су смогли снаге да преокрену и остваре тријумф у 21. колу Кошаркашке лиге Србије.
v
Фото: kkvojvodina.rs

После веома важне победе над Слогом у Краљеву након два продужетка било је јасно да црвено-бели у овај сусрет улазе пуни самопоуздања, али без енергије, која је у Лесковцу и те како потребна да се дође до бодова.

То се, међутим, није осетило на самом старту, када је екипа Исаков-Ковачевића играла врло добро, пре свега у дефанзиви. Расположен на другој страни паркета био је Бањац, који је везаним поенима донео Новосађанима плус седам (11:4) и чинило се да је ривал био пољуљан. Оно што је затим уследило демантовало је такве процене. Успели су домаћи да се приближе на крају првог квартала, ухвате прикључак, а онда и да преузму контролу над утакмицом у другом делу.

Драстичан пад у игри Војводине осетио се после 10 минута, што је екипа Здравља искористила и преко Јовановића прво дошла до предности, да би после поготка са дистанце Стаменковића повела и двоцифреном разликом. У дуелима новосадског тима у последње време виђа се много преокрета, па ни овај сусрет није одударао од тога. Експресно су црвено-бели на крилима Пешаковића и Бесћала истопили дефицит, да би након тога Лесковчани серијом 7:0 закључили полувреме.

Тако је изгледала и трећа четвртина. Новосађани би таман пришли, направили неку серију, али би по правилу уследио нови налет Здравља, који је увек био за корак испред ривала. Када су домаћи отишли на плус 14 чинило се да је то крај. Не и за Војводину, која се поново није предала, већ је преокренула и забележила 15. победу у шампионату.

В. М. Петровић

Здравље – Војводина 77:81 (20:21, 25:17, 20:20, 12:23)

ЛЕСКОВАЦ: СРЦ „Дубочица“, гледалаца: 100, судије: Јовчић, Стефановић, Здравковић.

ЗДРАВЉЕ: Стојковић, Дуан 14, Стаменковић 6, Јовановић 12, Јовић 12, Девонте 18, Гавриловић, Радивојевић, Стајић, Шкундрић 10, Петров, Блеквел 5.

ВОЈВОДИНА: Бањац 10, Беслаћ 27, Недељков 13, Шајин 4, Јововић 7, Љубичић 4, Гаћеша, Пешаковић 9, Митровић 3, Живковић 4, Чампара, Станојевић.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести