Кокошков: Базираћу тим на играчима који желе да играју

БЕОГРАД: Нови селектор кошаркашке селекције Србије Игор Кокошков, одмах по именовану на функцију, истакао је да му је част што је добио поверење и да је свестан највећих очекивања.
kokoskov, nba
Фото: NBA. com

"Овим именовањем мојој породици и мени лично је указана велика част. Срећан сам да ћу бити у могућности да као селектор водим кошаркашки тим Србије. Добро ми је познато колико људи у Србији воле и подржавају кошаркашку репрезентацију. Такође, добро ми је познато какви су наши резултатски стандарди које су својим успесима деценијама градиле претходне генерације играча и тренера", рекао је Кокошков, а преноси сајт КС С.

Како је нагласио, очекивања навијача су увек била велике, а амбиције играча и тренера увек највеће.

"Тога сам врло свестан. Сваки кошаркашки тренер са ових простора сања да постане селектор националог тима", навео је Кокошков, уједно и помоћни тренер у НБА лигашу Сакраменту.

Како главни мотив да прихвати понуду означио је емоцију и жељу да се после две деценије рада у НБА, поред рада у другим репрезентацијама, врати у Србију.

"У том смислу, за мене је избор за селектора нашег националног тима професионални задатак који не може да се упореди ни са једним другим спортским изазовом до сада", каже он, уз напомену да детаљи уговора нису тајна, али да не би требало да буду приоритет у овом тренутку.

Србија никада није оскудевала са талентима и мој посао биће да играче припремим и помогнем им око одлука у интересу тима, додаје Кокошков.

"Играчи са којима сам до сада радио знају да је мој став да "успех тима увек припада играчима, а да тренери преузимају одговорност". Национални тим Србије базираће се, пре свега, на нашим најбољим играчима који су у могућности да се одазову позиву и који желе да носе дрес. Мој први задатак ће бити да направим иницијални контакт са свим потенцијалним репрезентативцима", рекао је Кокошков и најавио да ће у фебруару у "прозору" квалификација да стави акценат на играче који су слободни у том периоду, односно без оних из НБА и Евролиге.

Кокошков се захвалио Кошаркашком савезу Србије на указаном поверењу, али и организацији Сакраменто Кингса на дозволи да води репрезентацију.

"Оно што могу сигурно да обећам је да ћу сво своје искуство, знање и енергију, ставити у службу националног тима са жељом да се остваре циљеви који су пред нама", закључио је Кокошков, 2017. првак Европе са селекцијом Словеније и једини тренер тима из НБА лиге који није са америчког континента.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести