Кокошков: Хвала на поверењу, даћемо све од себе

БЕОГРАД: Нови селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков изјавио је данас да му је указана велика част и захвалио се на поверењу да води национални тим.
kokoskov, kss
Фото: kss.rs

"Хвала на указаној части и поверењу што ми је дата могућност да водим тим Србије. То је сан сваког тренера и посебан моменат у мом тренерском животу", рекао је Кокошков у првом обраћању српским медијима, три дана уочи старта квалификација за Европско првенство.

Он се посебно захвалио легендарном тренеру Душану Ивковићу, који је лично дошао да га дочека у београдском хотелу Краун Плаза.

"Ивковић је интензивно учествовао у нашим разговорима и значајн утицао да до договора дође.

Наравно, хвала и мом тиму Сакраменту и Владе Дивцу што су ми дозволили да будем овде.

Драго ми је да сам овде, нисам више тако млад, имам стажа и искуства, али без обзира на све претходно, ово је значајан тренутак", рекао је Кокошков, који је са Савезом постигао договор да буде селектор у наредне четири године.

Кокошков није хтео да даје никаква велика обећања, али је истакао да ће екипа дати све од себе.

"Нећу да дајем никаква обећања, али припремаћемо се максимално, да будемо бољи од осталих и сада у "прозорима" и касније у квалификацијама за ОИ и надам се и на Олимпијским играма. Могу да обећам да ћемо дати све од себе, бацићемо све на терен и неће бити калкулација. Очекују нас тренинзи, најважније је да се ми упознамо и сазнамо ко смо ми", поручио је Кокошков.

Србија прво гостује у Финској 20. фебруара, а три дана касније у београдској дворани "Александар Николић" дочекује Грузију.

Србија без Теодосића, проблем са осигурањем?

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић није се појавио на почетку припрема и због проблема са осигурањем могао би да пропусти утакмице против Финске и Грузије на старту квалификација за Европско првенство.

"Појавио се проблем око осигурања за Теодосића. Да не улазим у детаље, знаћемо за најкасније два дана да ли ће бити у саставу против Грузије", рекао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић на конференцији за медије у хотелу Краун Плаза.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести