Кошаркаши Будућности већ се спремају за Црвену звезду

Дуели кошаркаша Црвене звезде и Будућности претходних сезона били су у најмању руку узбудљиви.
Hasan Martin
Фото: Хасан Мартин, фото: КК Будућност

Било би лепо када бисмо овде говорили само о дешавањима на паркету, али сваки сусрет два клуба увек је са собом носио и многе пропратне, не тако лепе ствари. Нереди на трибинама, вређања противничких тимова, убацивање предмета на терен, играње у празним дворана и плаћање казни, све су то сада буквално незаобилазни инциденти. Оно што је увек једно од главних питања јесте безбедност, па се тако Црвена звезда у лигашком делу АБА лиге на крају одлучила да не оде на гостовање у Подгорицу, јер од званичних институција није добила потребне гаранције да је сигурно играти у дворани Морача. Тај меч је на крају регистрован службеним резултатом 20:0 за домаћина. До почетка плеј–офа АБА лиге остало је још два кола и иако још увек није сто посто сигурно, највероватније ће се у полуфиналу гледати дуел ова два тима, прошлогодишњих финалиста. Такав исход очекује и центар Будућности Хасан Мартин.

– На нама је да победимо два последња меча и да верујемо да ће Партизан да киксне. Не верујем да ће се то догодити, али без обзира, не одустајемо. Свакако се спремамо за полуфинале – рекао је Мартин.

Он је прокоментарисао могући сусрет са Звездом.

– Биће то велика борба у лудој атмосфери. Једва чекам да то осетим и у Морачи и у Београду. Биће жестоко – није Американац крио одушевљење.

Прошле и годину дана раније сусрете два тима обиловали су бројним инциденти, а кључан је био домаћи терен. Будућност је прво славила 3:1 у серији, а Звезда 3:2.

– Велика је ствар што имамо предност домаћег терена. Увек је луда атмосфера у Морачи кад су велики мечеви и једва чекамо полуфинале – поручио је један од најбољих центара ове сезоне у АБА лиги.

Полуфинална серија плеј-офа регионалног такмичења почиње 27. марта.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести