КОШАРКАШИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ БРИЉИРАЛИ "Шамар" Партизану у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су сјајно против Партизана у 20. колу Евролиге.
KK Crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

На почетку се играло у веома спором ритму. Партизан није могао да пронађе адекватна решења у нападу, константно је губио лопте и на тај начин није могао да наплати већ две личне грешке Бранка Лазића. И са друге стране се осетила нервоза, с обзиром на то да нападачки црвено-бели нису били на високом нивоу. Епилог свега тога био је тек 14 поена комбиновано после пет минута игре.

Изгубљена лопта за изгубљеном лоптом - тако су изгледали напади "парног ваљка", након чега је Црвена звезда тројкама Адама Ханге први пут запретила и отишла на нешто комфорнијих плус осам, а потом и на плус 11 после закуцавања Фредија Гилеспија. Веома ниских 13 поена црно-белих на крају прве четвртине довољно говори о томе колико је супарник био индиспониран. 

Био је то само наговештај апсолутне доминације клуба са Малог Калемегдана, који је демонстрирао силу и већ био на плус 20 почетком друге четвртине. До краја полувремена тим Јоаниса Сферопулоса је одржао вођство и тројком Милоша Теодосића однео 21 поен предности на велики одмор.


Боломбој доживео прелом прста

Центар Звезде повредио се током последње деонице, чинило се да му је прст дислоциран, али је према првим информацијама реч о прелому што значи и паузу за њега.

Када је реч о колену Николе Топића, за сада се верује да је реч о лакшој повреди и да ће млади кошаркаш ускоро бити у ротацији поново.


Покушао је Партизан да агресивнијим приступом наштети супарнику, али се то није дешавало. Теодосић је у континуитету проналазио рупе у одбрани црно-белих, којима сигурно није помогла ни инфериорност у скокоу. Трећу четвртину обележио је велики број фаулова са обе стране и одржавање статуса кво, с обзирзом на то да Партизан није ни припретио.

Иако се чинило да је сусрет завршен, "парни ваљак" је извојевао прилику да шутем за три поена три минута пре краја смањи на само минус шест, али су оба покушаја била непрецизна. На другој страни погодио је Рокас Гиедраитис и запечатио судбину Партизана.

В. М. Петровић

Црвена звезда - Партизан 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24)

БЕОГРАД: "Штарк арена", гледалаца: 21.000, судије: Роха, Перуђа, Пастусјак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Теодосић 13 (7ас), Ханга 11, Давидовац 3, Лазић, Тоби, Боломбој 4, Илић, Недовић 16, Гиедраитис 14, Гилеспи 14, Топић 3, Дос Сантос 10.

ПАРТИЗАН: Смит 5, Вукчевић 2, Копривица, Пантер 17, Смаилагић, Јарамаз, Нанели 11, Анђушић 2, Доужер 12, Понитка 2, Камински 11, Кабокло 10.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0912
Најновије вести