Кошаркаши Црвене звезде надиграли Партизан

Кошаркаши Црвене звезде надиграли су Партизан у дербију осмог кола АБА лиге. Црвено-бели су после нешто слабијег старта заиграли много боље и на крају без драме привели дуел крају у своју корист.
kosarka
Фото: pixabay.com

 

На почетку утакмице Душко Ивановић покушавао је да напада црно-беле преко ниског поста, прецизније Мартина и Бентила. Иако је Звезди успевао такав начин игре у уводним минутима, то им у исто време није донело значајнији суфицти, пошто је Партизан на другој страни терена такође био квалитетан. Играло се кош за кош тада, да би уследио прекид утакмице у трајању од око пола сата, када су на терен, после неке од судијских одлука, почели да падају упаљачи. Уобичајено за дербије у последње време и то наравно није утицало на квалитетну представу коју су у наставку пружила оба клуба. Звезда је тада остала без Ивановића, који се повредио током једног дуела и није могао да настави сусрет.

Како је време одмицало, то су и једни и други све више проналазили шутерски ритам, о чему сведочи и 59 постигнутих поена комбиновано у другом кварталу. Посебно су се тада истакли Мадар код Партизана и Недовић код Звезде, који је већ на полувремену имао 15 поена и био најзаслужнији што су црвено-бели сустигли вођство екипе Жељка Обрадовића и дошли до предности од пола коша на полувремену.

То је дало крила актуелном шампиону АБА лиге, који је почетком треће четвртине дошао и до плус 10, што је била последица врло добре игре у нападу. Кошаркаши Звезде су често били остављени сами ван линије за три поена и то је био највећи проблем Партизана у тим моментима. Црно-беле је држао Папапетру, због којег су, условно речено, гости, пред последњих 10 минута ушли са дефицитом од 70:65.

Вратила је Звезда двоцифрено вођство средином четврте деонице, после поена Митровића из рекета и тада се чинило да ће ривал врло тешко да се врати у утакмицу. Тако је и било, па су црвено-бели нанели први пораз Партизану у регионалном такмичењу.

Вук Милош Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести