Кошаркаши Црвене звезде надиграли Жалгирис у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде победили су Жалгирис у 13. колу Евролиге после неизвесне завршнице.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Као што је то и био случај у неколико претходних евролигашких утакмица, тако је Звезда и сада сусрет почела споро и није успевала да пронађе одговарајући ритам ни у нападу ни у одбрани. Мучио се домаћи тим да пронађе пут до коша ривала, који је играо веома агресивно у дефанзиви, што је Жалгирису донело 10 поена предности у првој четвртини. Ствари су се промениле када је Недовић ушао и индивидуалним акцијама начео тај бедем Литванаца.

После тога, све је ишло лакше по црвено-беле, за које је добра вест била и друга лична грешка Еванса, најбољег играча гостију. Вратио се потом Жалгирис на плус девет, тек да би уследила серија Вилдозе и Лазаревића, захваљујући којој су Београђани дошли и до преокрета, али је ривал био тај који је имао предност пред одлазак на велики одмор (37:36).

Иако се чинило да би налет црвено-белих у другој четвртини могао да се пренесе и на наставак дуела, десило се супротно. Углавном је Жалгирис био тај који је контролисао дешавања на паркету све до саме завршнице, када је Вилдоза преузео одговорност и донео својој екипи нову, 10. узастопну победу у свим такмичењима.

В. М. Петровић

Црвена звезда – Жалгирис 77:73 (14:22, 22:15, 20:21, 21:15)

БЕОГРАД: Хала „Александар Николић“, гледалаца: 7.000, судије: Патернико (Пољска), Бисанг (Француска), Алијага (Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд, Вилдоза 27, Лазаревић 8, Лазић 5, Мартин 2, Добрић 5, Илић, Недовић 21, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 1, Бентил 5.

ЖАЛГИРИС: Еванс 18, Гиедраитис 5, Кублицкас, Хејс 14, Шмитс 6, Кривас, Бирутис 4, Лукошијунас 6, Димша 3, Кавано 1, Буркевичијус 2, Улановас 14.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести