КОШАРКАШИ ХАЈДУКА ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ:  Темељ за будућност

Кошаркаши Хајдука су окончали првенствену сезону у Првој регионалној лиги Србије група север на трећем месту на табели иза шампиона Железничара из Инђије и апатинског Дунава 2014.
1
Фото: Кошаркаши Хајдука из Куле, фото: КК Хајдук

Хајдуци су имали 21 победу. Тренер Данило Боровић рекао је да је задовољан сезоном.

– Имали смо успешну годину.  Први део сезоне нам је био кобан пошто смо забележили пет пораза, док смо у другом делу имали два пораза. Сезона је успешна у смислу да смо добили неколицину домаћих играча који су постали носиоци тима, направили смо озбиљну смену генерација у односу на неколико претходних година и мислим да смо остварили коректан резултат. Да је могло боље то је сигурно. Није алиби, али имали смо кадровских проблема у току сезоне, касније прикључивање играча на које смо рачунали од почетка сезоне. Сви момци су здрави завршили првенство, физички и тактички напредовали и сматрам да смо направили добру подлогу за следећу годину, јер момци који у претходним сезонама нису ни играли стекли су једно озбиљно искуство, показали да се на њих може рачунати и то једна страна успешности  – рекао је Боровић.


Шеснаест хајдука

Боје Хајдука у протеклој сезони бранили су: Вуксан Гаговић, Неђељко Богдановић, Никола Љешевић, Алекса Тешовић, Огњен Кнежић, Матеја Мулабдић, Јагош Бецић, Александар Кривокапић, Матеја Мандић, Мартин Бурда, Вељко Ковачевић, Огњен Миросављев, Вукашин Тодосијевић, Петар Илић, Милош Војновић и Глигор Жарковић.


То је била оцена колективног учинка, а када је појединачни учинак у питању Боровић сматра да су играчи испунили очекивања.

– Било је играча од којих смо више очекивали, али је било више играча који су нас позитивно изненадили, што је добро за клуб, а и ми смо паметнији за једну сезону, знамо шта даље јер имамо план за промовисање нових младих момака из Куле који треба да постану ослонац овог тима, направила се добра хемија између момака јер су сви генерацијски близу, а прихватају и млађе, оне 2009. годиште који им се прикључују –  истакао је Боровић.

Јасно је да је квалитет екипе Хајдука управо та младост.

– Прошле сезоне у нашем саставу је било седам играча који су први пут играли сениорску кошарку што је много битно, а задржати их можемо само радом. Мало који клуб у рангу изнад ради после сезоне, а таквим радом верујем да ћемо добити и резултат. Тај рад их је и довео овде где су дошли због слободе да играју, гостопримљивости Куле и то је наша највећа предност – јасан је Боровић.

Освојено је треће место, а шта Кошаркашком клубу Хајдук недостаје да искорачи степеницу више?

– Можда баш тај континуитет – закључио је  тренер кошаркаша Хајдука.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести