Кошаркаши КК Футог Тупањац МД надају се Другој лиги

Кошаркаши Футога Тупањац МД почели су припреме за предстојећу сезону, а у којој лиги – то би и они волели да знају! Наиме, због формирања Друге АБА лиге и даље није познато колико ће у овом такмичењу бити тимова из Србије, а број учесника ће по аутоматизму утицати на судбину неколико клубова у нижим лигама, међу којима је и  Футог. 
Marko Vulin biće i nadalje uzdanica Futožana
Фото: Dnevnik.rs

„У АБА лиги 2 наступиће Динамик и чачански Борац, док ће Вршац играти квалификације. Уколико се и Вршчани пласирају у ово такмичење, што мислим да је реално,  по правилима ми би требали да останемо у Другој  лиги. Тако се и спремамо  – каже председник КК Футог Тупањац МД Рајко Клисарић.     

Подсећања ради, минуле сезоне Футог је први пут у историји клуба заиграо у Другој лиги, али је освојио 11. место (међу 14 клубова), што је аутоматски значило повратак у Прву војвођанску лигу. Међутим, како ће највероватније доћи до померања неких тимова због поменуте Друге АБА лиге, неки клиубови, попут Футога, очекују епилог.

У међувремену дошло је до промена у играчком кадру. У односу на претходну сезону, клуб су напустили центри Јован Остојић, Марко Торовић (отишао у србобрански Академик) и Владимир Ковачевић (вратио се у Војводину), бек Игор Вујчић, као и плеј Борис Крстановић који се вратио у родно Житиште. Са друге стране, клуб је појачао повратник из Немачке, центар Срђан Тодоровић, а вратио се и бек Никола Галић. На располагању ће бити и крилни играч Дејан Лисица, који је целу прошлу сезону пропустио због повреде. На проби се тренутно налази Милош Раденковић, који игра на позицији крила и крилног центра. Први тренер је и даље Миле Драгић, а новина је да ће се о физичкој спреми тима старати Жарко Марјановић.

Значајно је такође да су уз футошке кошаркаше остали спонзори, главни је фирма Тупањац МД, а о превозу ће се и даље бринути агенција Гранд турс.

- Тренутно  радимо два пута дневно, а ускоро ће се комбиновати тренинзи у сали са радом у теретани. Очекујем још пар појачања и верујем у потенцијал овог тима – рекао је Клисарић.   

Д. Кнежић

Првотимци

Припреме КК Футог су започели: Славко и Марко Вулин, Немања Вучетић, Срђан Тодоровић, Дејан Лисица, Стефан Клисарић, Милош Нишић, Милан Гверо, Илија  Стојаковић,  Никола Галић, Лука Михајловић, Никола Симић, Милан  Квргић и Драган  Омчикус. Из јуниора су прекомандовани Милош Пролић, Александар Пачавра, Михаило Савић и Милан Радаковић (дошао из Војводине).

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести