Кошаркаши Партизана поражени од Реал Мадирда у Евролиги

Кошаркаши Партизана поражени су од Реал Мадрида, у оквиру 10. кола Евролиге.
к
Фото: КК Партизан

Црно-бели су после вансеријске прве четвртине остатак сусрета одиграли испод нивоа, тако да су домаћи рутински славили и нанели им шести пораз у такмичењу.

Немилосрдна је била екипа Жељка Обрадовића са дистанце на почетку, а поготово су Анђушић и Нанели били изузетно ефикасни. Јасна је била идеја искусног тренера да што више рашири игру своје екипе због опасности у рекету која је вребала од Тавареза и Београђани су у првом кварталу то сјајно користили, па резултат у том периоду није патио због доминације центра Реала на другој страни паркета. На крају, уводна деоница завршила се са осам тројки и 40 поена Партизана, наспрам 32 Мадриђана, што је комбиновано највише поена постигнуто у историји такмичења, када је реч о првој четвртини.

Није ипак српски тим издржао тај ритам у наставку сусрета. Домаћи су много боље играли у одбрани и почетком другог квартала серијом 20:2 преузели контролу над утакмицом. Постизали су лаке поене на неке још лакше изгубљене лопте црно-белих и дошли до двоцифреног вођства пред крај полувремена. Ипак, Партизан је успео да смањи заостатак и на велики одмор оде са минус три.


Обрадовић: Квалитет Реала одлучио победника

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је "црно-белима" било тешко да играју против Реала, који је кандидат за Фајнал-фор Евролиге.

"Веома је тешко било играти након јаког тима као што је Барселона и доћи овде, оба тима су кандидати за Ф4. Имали смо проблеме у мечу с Барселоном, повреду Алена Смаилагића због које је био ван терена неко време. Играте против тима који је једнако јак и моћан. Квалитет који Реал има одлучио је победника. Честитам Реалу и желим му пуно среће у наставку сезоне", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт Партизана.

Партизан ће у наредном колу на свом терену дочекати Валенсију.


Играло се равноправно већим делом треће четвртине, да би у завршници Реал подигао ниво игре и вратио двоцифрену предност. Овога пута, гости нису могли да се врате, па су доживели други узастопни и укупно шести пораз у Евролиги.

Реал Мадрид – Партизан 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23)

МАДРИД: Визинк центар, гледалаца: 4.000, судије: Роха (Шпанија), Патернико (Италија), Балак (Турска).

РЕАЛ МАДРИД: Вилијамс-Гос 8, Козер 2, Абалде 2, Хезоња 15, Родригез, Дек 15, Поарије 4, Корнели 6, Таварез 17, Љуј 20, Ендијае 2, Муса 14.

ПАРТИЗАН: Ледеј 20, Пантер 16, Папапетру, Егзум 17, Броџијански 8, Нанели 15, Глас, Лесор 8, Трифуновић, Анђушић 13, Мадар.

В. М. Петровић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести