Кошаркаши Партизана у последњој четвртини сломили отпор Меге

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас екипу Мега Бемакса 98:77 (27:22, 24:27,15:17,11:32) 10. колу АБА лиге у хали "Ранко Жеравица".
Foto KK Partizan
Фото: КК Партизан

Партиизан после 10 рунди има скоро од седам победа и три пораза и зазузима док је Мега има учинак 2-8.

Најбољу ролу у победничкој екипи имао је Намања Гордић са 22 поена, Новица Величковић убацио је 17, Рашон Томас један мање, док је Раде Загорац стао на 13.

У екипи Меге најбољи је био Марко Симоновић са 18 поена, Лука Ашћерић додао је 16.

Почетак меча припао је кошаркашима Меге, који су одмах показали да ће ово бити њихово шутерско вече.

Изабраници Дејана Милојевића брзо су стекли двоцифрену предност, а добром игром у одбрани нису омогућили гостујућем тиму да лако дође до поена.

Средином деонице, црно-бели су се пробудили, прорадио им је шут, па је двоцифрен заостатак брзо истопљен и Пратизан је истористио прилику да други пут на мечу поведе, када је било 16:15.

Да меч не оде у другом правцу, потрудили су се Станић, Ашћерић и Месичек, који су брзо вратили предност на стрену Меге.

До краја полувремена водила се велика изједначена борба, домаћа екипа имала је одличан проценат шута за три поена, убацивши за првих 20 минута девет тројки.

Партизан је бољом игром у офанзиви држао прикључак, Гордић и Величковић постигли су важне поене, али Мега на крају првог дела имала предност од два поена.

Трећа деоница донела је још бољу кошарку, игрлао се кош за кош, па је тако резултат пред одлучујућих 10 минута био нерешен 66:66.

Серијом од 12:0 на почетку четврте четвртине, екипа Андрее Тринкијерија преломила је сусрет у своју корист.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести