Кошаркаши Партизана убедљиви против Метрополитанса у ЕК

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Метрполитанс 87:72 у 15. колу групе А Еврокупа у хали "Александар Николић".
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Екипа Жељка Обрадовића уписала је 10. победу у групној фази и друга је на табели иза Хувентуда (12-3), док је Метрополитанс сада на скору 9-6.

Црно-бели су без већих проблема изашли на крај са француском екипом, већ после првог полувремана су имали предност од 12 поена (43:31), у наставку су контролисали меч, да би пред одлучујућу деоницу имали великих 24 поена вишка.

У последњих 10 минута ишао је Партизан и на плус 27, али је на крају славио са 87:72.

Најефикаснији у победничком тиму био је Зек Ледеј са 15 поена, Кевин Пантер је додао 13, док је одлично издање имао Балша Копривица, који је уписао дабл-дабл са 14 поена и 13 скокова.

Код гостију најбољу ролу имао је Џордан Мекре са 18 кошева.

Обрадовић: Генерално, добра утакмица

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да његов тим одиграо добро у важном мецу против Метрополитанс.

Црно-бели су вечерас у хали "Александар Николић" победили Метроплитанс 87:72 у 15. колу Еврокупа и са скором 10-5 сада на другом емсту на табели групе А.

"Важна утакмица за нас, знамо да је то била за другу позицију у групи. Добра утакмица, генерално. Играли смо добру одбрану на половини терена, једини проблем је била транзиција противника. То је тим који увек покушава да што више трчи. Покушали смо да се припремимо за тај интензитет, али било доста лаких поена из транзиције", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

"Ово што сам рекао је заиста велики проблем. Радимо много на томе на тренинзима, али мораћемо још да радимо. Много је начина како да се то спречи, а најбољи је када се паметно троше фаулови пре бонуса", додао је Обрадовић.

Балша Копривица одиграо је одличан меч, уписавши дабл-дабл од 14 поена и 13 скокова, а Обрадовић се осврнуо и на игру Тристана Вукчевића.

"Балша је имао изванредан учинак. Тристан у себи има то што има, на почетку је каријере. Мора да игра много чвршће и агресивније да игра у оба смера. Све су то ствари које ће он у међувремену да схвати. Верујем да ће у будућности бити неко ко ће много да помогне овом тиму. Заиста то очекујем од њега, као и од свих младих играча. Али, ту долазимо до тога да причамо о томе какав је тим направљен, зато свако од њих мора да буде спреман да помогне", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести