Кошаркаши Партизана вечерас (20.45) гостују Реал Мадриду у Евролиги

МАДРИД: Кренуло је врло добро и у нападу и у одбрани, али кошаркаши Партизана нису успели да истрају до краја против дефанзивно врло моћне Барселоне, па су доживели пораз у Блеуграни (79:68).
p
Фото: Danilo Anđušić u prodoru/KK Partizan

Та утакмица имала је и занимљиву предигру, пошто једном делу навијача црно-белих није био дозвољен улазак у халу каталонског клуба. Шансу да исправе утисак из претходног сурета, али и шансу да обрадују, због околности у Барселони, фрустриране навијаче, екипа Жељка Обрадовића имаће вечерас од 20.45, када гостује Реал Мадриду, у десетом колу Евролиге.

Нимало лак, не и немогућ задатак је пред Београђанима, против ривала који им концепцијски више одговара од Барселоне, али који у последње време игра врло добро. Мадриђани су се после периода у којем су осцилирали успели да се консолидују, а последња је “страдала” Валенсија, уз 28 поена инспирисаног Yанана Мусе.

Бек Партизана Данило Анђушић је са 23 поена био је можда и једини вредан помена у екипи црно-белих у поразу од Барселоне. Репрезентативни бек свестан је шта Београђани морају да поправе, уколико желе до шансе да направе изненађење у Мадриду.

– Дозволили смо превише офанзивних скокова Барселони, нисмо лоше играли одбрану, али су они дали превише поена из друге шансе. Искусан су тим који не испушта предност лако. Идемо даље, већ вечерас нас очекује дуел са Реалом – рекао је Анђушић.

Партизан је тренутно на скору 4-5, док Реал има шест победа и три неуспеха.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести