КОШАРКАШИ РЕАЛА ОДБРАНУ ТИТУЛЕ у Евролиги започели ПОБЕДОМ

ВИТОРИЈА: Кошаркаши Реала, браниоци трофеја у Евролиги, победили су као гости Басконију резултатом 79:77 у мечу првог кола елитног европског такмичења.
kosarka
Фото: freeimages.com

Басконија у последњу деоницу ушла са пет поена предности, али није успела да сачува вишак и стигне до изненађења и победе над освајачем Евролиге на старту сезоне.

Коначан резултат поставио је Факундо Кампацо који је једина два поена на мечу дао на минут и 47 секунди пре краја.

Уследили су лоши напади обе екипе, а на крају је Маркус Хауард покушао да донесе победу Басконији уз звук сирене, али није погодио шут за три поена.

Гершон Јабуселе је предводио Реал са 18 поена, Серхио Љуљ је дао 15, Џанан Муса 13, а Венсан Поарије 10.

Метју Костело је био најефикаснији у пораженој екипи са 16 поена, Николо Манион и Чима Монеке су дали по 13, а Хауард 10. Веома лошу партију пружио је репрезентативац Србије Вања Маринковић који није дао поен иако је имао чак осам покушаја (0/5 двојке, 0/3 тројке).

Велико изненађење направила је Валенсија која је код куће савладала фаворизовани Монако тренера Саше Обрадовића резултатом 70:65. Семи Оџејеле је предводио Валенсију ка победи са 19 поена и седам скокова.

Двоцифрен је још био Крис Џонс са 14. Српски репрезентативац Стефан Јовић је постигао два поена (0/1 двојке и 0/1 тројке) и имао четири асистенције.

Код Монака најефикаснији су били Мајк Џејмс са 21 и Ели Окобо са 17 поена.   

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести