Кошаркаши Србије сутра крећу припреме за СП

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Србије сутра се окупља у Београду на почетку припрема за Светско првенство у Кини.
Kosarkasi Srbije/KSS
Фото: КСС

Селектор Александар Ђорђевић за сутра је заказао конференцију за медије у хотелу Краун плаза од 13.30.

На ширем списку Ђорђевића од 18 имена налазе се: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Огњен Кузмић, с тим да се очекује да га после саобраћајке замени Никола Јовановић.

Репрезентација Србије 21. јула путује на базичне припреме на Копаоник где ће остати до 4. августа и утакмице против Борца у Чачку.

Планиране су још провере против Финске у Зрењанину 7. августа, три дана касније против Литваније у Штарк арени, а 12. августа против истог ривала у Каунасу.

Србија ће учествовати и на Акрополис купу у Атини од 16. до 18. августа, а два дана касније иде у Кину, где ће на турниру у Шењангу имати провере против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Српски кошаркаши на Светском првенству у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, играју у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести