Kошаркаши Србије вечерас у Зрењанину играју са Финском (21)

Кошаркашка грозница полако хвата Србију пред Светско првенство, које ће се од 31. августа до 15. септембра одржати у Кини.
1
Фото: EPA/LARRY W. SMITH

Српски репрезентативци завршили су припреме на Копаонику и почели су са припремним мечевима. На велику радост љубитеља игре под обручима у нашој земљи, изабраници селектора Александра Ђорђевића истрчаће на паркет у пар градова, па ће им се указати можда и ретка прилика да у овако јаком саставу виде национални тим.

После прве припремне утакмице, коју су одиграли у Чачку против Борца, кошаркаши ће вечерас од 21 час у Зрењанину дочекати Финску. Нема сумње да ће у овом банатском граду атмосфера бити иста као и у чачанској дворани Морава, где је више од 3.000 навијача испратило победу репрезентације од 97:66.

Зрењанинци су недавно уживали у великим победама женске селекције, која је тамо одиграла прву фазу Европског првенства на којем је на крају узела бронзу. Сада становници Зрењанина и околних места имају шансу да на делу виде неке од најбољих играча света. Заиста је првилегија наћи се Кристалној дворани, јер на паркету ће изаћи наш дрим тим, светске звезде кошаркашког спорта.


Мицић тренира

Добра вест долази везано за Василија Мицића, који није задобио озбиљну повреду у недељу увече у Чачку током припремне  утакмице са Борцем. Плејмејкер је добио ударац у мишић и пао на паркет, после чега је шепајући напустио терен, али последица није било, па је 25-годишњи Краљевчанин без проблема одрадио први наредни тренинг.


Кошаркаши неће дуго боравити у Банату, јер ће из Београда доћи на меч само пар сати раније и после ће се одмах вратити у главни град. Саиграчима из репрезентације придружиће се Никола Јокић, који ће пропустити данашњи меч, али ће већ од сутра почети са радом. Он је последњи од НБА играча који се прикључио тиму, јер су пре њега дошли Немања Бјелица и Бобан Марјановић, а јуче су стигли и Богдан Богдановић и Марко Гудурић.

После сусрета у Зрењанину, Србија ће се у суботу од 21 час састати са Литванијом у београдској Арени, а већ у понедељак ће опет одмерити снаге са истим ривалом у Каунасу. Пре одласка у Кину, Ђорђевићева екипа одиграће Акрополис куп у Атини, од 16. до 18. августа, против домаћина Грчке, Италије и Турске.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести