Кошаркаши Војводине играју против Дунава (18)

НОВИ САД: После партије сезоне на Дорћолу и веома битне победе над Динамиком, кошаркаше Војводине у 13. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС) очекује утакмица против Дунава.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Црвено-бели су са екипом из Старих Бановаца већ играли ове сезоне, када су у оквиру квалификација за Куп Радивоја Кораћа били убедљиви са 97:77. Дунав је у досадашњем току првенства остварио тек три победе, за разлику од девет Новосађана, који, узимајући све у обзир, у овај сусрет улазе као велики фаворити.

Да код домаћих влада врло добра атмосфера након запажених резултата од почетка КЛС навео је и бек црвено-белих Никола Пешаковић.

– Расположење је одлично, поготово после победе над Динамиком. Сада нам долази екипа Дунава која је променила састав, тренера и која је дигла ниво игара у последње време. Очекује нас занимљива утакмица. Треба од почетка да максимално приступимо утакмици и надамо се најбољем – истакао је Пешаковић.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић поручио је да његова екипа иде на још једну победу.

– Чека нас Дунав, ривал који је након одређених промена вратио форму и вратио се кошарци која их је красила у претходне две, три године. То су наши ривали из покрајине који су ту годинама и са којима смо увек имали занимљиве дуеле. Добро смо се припремили и имамо велико самопоуздање. Довели су три играча, вратили Грковића, Стевановић и Пашајлић су тамо и још увек нису наступили у комплетном саставу и тек против нас ће бити у том издању – рекао је Исаков-Ковачевић.

Новосађани се тренутно налазе на деоби четврте позиције са скором 9-3, док је Дунав 14. са три победе и девет неуспеха.

Сусрет између Војводине и Дунава на програму је вечерас од 18 часова у малој сали Спенса.

В. М. Петровић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести