Кошаркаши Војводине вечерас гостују Партизану

НОВИ САД:Млади тим Војводине после 20 година играо је у Кошаркашкој лиги Србије,отишао је корак даље пласманом у Суперлигу, где га данас, од 20 сати, у Београду очекује актуелни освајач Купа Радивоја Кораћа Партизан.
Kosarkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Тако ће Новосађани улазак у елитно домаће такмичење  обележити гостовањем некадашњем прваку Европе и тиму који без обзира на околности увек циља највиши пласман. До бодова у престоници никада није било лако доћи, али црвено–бели у Београд иду без беле заставе.

„Партизану се не прети, јер зна се шта тај клуб представља у домаћој кошарци. Ипак, ми ћемо играти нашу игру, брзу и са много трчања и енергије. Црно–бели су завршили надметање у АБА лиги прошлог месеца, док смо ми без прекида у такмичарском ритму, па ћемо пробати да изнанедимо фаворита“, каже тренер Војводине Филип Соцек.

Тренер Партизана Ненад Чанак цени тим Војводине и свог колегу на клупи новосадског тима.

„Познат ми је стил играња Војводине још из периода када сам био тренер Спартака, када смо се састали у тренинг  - утакмици. Војводина игра са много енергије, са агресивном одбраном, где се лопта брзо преноси а напади брзо завршавају. Екипа која не одговори на адекватан начин брзо се нађе у проблему. Наша недавна турнеја по Црној Гори је показала да, нажалост, нисмо у правој форми и да овај меч за нас не долази у правом тренутку“, сматра Чанак.

Занимљива утакмица очекује се у Железнику.ФМП је остао без двојице важних играча, што је прилика за Металац да у елитном такмичењу стартује успешно.Динамик, предвођен искусним тренерским вуком Мутом Николићем, је бар на папиру фаворит у дуелу са Вршцем,што не значи да ће се Банаћани  унапред предати.Напротив, првенство тек почиње и изненађења нису искључена.     

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести