Кошаркашица ЖКА Софија Ждрња о освајању Јуниорске лиге КСВ: Тимски дух кључ успеха

Кошаркашице Новосадске ЖКА до 19 година освојиле су јуниорску лигу Кошаркашког савеза Војводине.
zka
Фото: Новосадска ЖКА, фото: Приватна архива

Оне су у одлучујућој утакмици победиле екипу Пролетера 023 са 89:81. Друго место припало је Врбасу, а треће Зрењанинкама.

- Сезона је била тешка, што због короне, што због повреда, а поготово су нам недостајале Јана Милинковић Савић и Јелена Бабајић. Некако смо се избориле са недаћама и тријумфовале, због чега сам много поносна – рекла је Софија Ждрња, која је и члан сениорског тима. - Искуство играња у првом тиму ми је свакако помогло,сениорке су физички јаче и играју много  брже, па ми је у такмичењу јуниорки било лакше да се докажем.

Софија је проглашена за најкориснију играчицу лиге.

- Осећај је веома леп, али да није било тимског духа не би било ни првог места ни појединачне награде. Награда ми је подстрек за још јаче тренинге.

ЖКА ће учествовати и на завршном државном турниру, који ће се одиграти у мају.

- Уиграна смо екипа и ако будемо комплетне бићемо озбиљан противник свим ривалима на завршном турниру. Конкуренција је изузетна, поред нас за пехар ће се борити Црвена звезда, Радивој Кораћ и Арт баскет.Озбиљан је турнира пред нама а ми ћемо се спремити да се покажемо у најлепшем светлу – најавила је Софија Ждрња.

Поред Софије, која је МВП јуниорске лиге, тренер НЖКА Милан Иванић проглашен је за најбољег у протеклој сезони.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести