Кошаркашице Србије УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛЕ Словачку, пласирале се у ОСМИНУ ФИНАЛА

ЉУБЉАНА: Кошаркашице Србије победиле су данас Словачку 90:52 (30:12, 17:19, 18:4, 25:17) у мечу другог кола Д групе Европског првенства и тако обезбедиле пролаз даље.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

После победе над Словакињама, Србија је обезбедила пласман у осмину финала, а уколико у недељу победи Мађарице, или изгуби са мање од девет поена разлике, биће прва у групи и пласираће се директно у четвртфинале.

Српкиње су много боље отвориле меч и већ после три минута игре имале предност 12:3.

Први пут је двоцифрену предност Србија стекла тројком Јоване Ногић (21:11) у финишу прве деонице, да би фуризном серијом стигла и до плус 18 (30:12).
На крају првог полувремена Србија је имала сигурних 47:31. Средином треће деонице Србија је предност повећала на више од 20 разлике, па се само постављало питање колико ће разлике бити на крају меча, а селекторка Марина Маљковић је искористила прилику да што више расподели минутажу.
Најефикаснија у редовима Србије била је Ивана Раца са 16 поена, Саша Чађо је дала 11, Тина Крајишник 10, а по девет су дале Јована Ногић и Кристина Топузовић.

Код Словакиња је једина двоцифрена била Терезиа Паленикова са 10 поена
Изабранице Марине Маљковић сутра имају дан одмора, а меч последњег кола Д групе играће у недељу од 15 часова против Мађарске.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести