Кошаркашице Војводине играју против Црвене звезде (19.30)

Кошаркашице Војводине вечерас од 19.30 часова у Петроварадину дочекују Црвену звезду, у другој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Прве лиге Србије.
Р. Хаџић/ Катарина Јаковљевић организује напад
Фото: Р. Хаџић/ Катарина Јаковљевић организује напад

Београдске црвено-беле су славиле у првом дуелу (67:59), у којем су рано стекле двоцифрену предност, да би Новосађанке у другом полувремену подигле ниво игре, озбиљно запретиле, али због изгубљених лопти у самој завршници нису успеле да дођу до преокрета. Тога је свестан и тренер Војводине Александар Јовановић.

– Уколико желимо победу, требало би да погодимо више отворених шутева, поправимо дефанзивни скок, и да смањимо број ничим изазваних изгубљених лопти, које нису последица притиска одбране Црвене звезде, већ деконцентрације и брзоплетости. Покушаћемо да поправимо одбрану шпанског пикенрола, који ривал често игра и ако успемо да коригујемо те ствари, можемо да се надамо повољном резултату – поручио је Јовановић.

Уколико Новосађанке поравнају резултат у серији, имаће прилику да у мајсторици обезбеде пласман у финале првенства. У супротном, у борбу за трофеј ће Звезда. Други полуфинални пар чине Краљево и Арт баскет, који води са 1-0.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести