Кошаркашице Војводине победиле дугу у елитној лиги

Кошаркашице Војводине контролисале су меч од почетка до краја сусрета и забележиле убедљиву победу у 9. колу Прве лиге Србије против Дуге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Повеле су Шапчанке на почетку сусрета 6:3, али се испоставило да је то све што су гошће пружиле против Новосађанки. Уследила је потпуна доминација домаћег тима, који је сваким нападом само подизао предност, а она је први пут била двоцифрена када је почетком другог квартала Жалкина Јанковић поентирала уз фаул.

Од тог момента, изабранице Александра Јовановића више се нису заустављале. У том периоду допустиле су ривалкама да поентирају први пут после више од осам минута игре, када је вођство већ било тридесет разлике. Велика предност омогућила је Јовановићу да изабраницама правилно распореди минуте, али Војводина упркос томе није попуштала, па је у четврту четвртину ушла са максималних плус 37. Новосађанке су до краја рутински привеле меч и убедљиво славиле.

Војводина је остварила шести тријумф из девет сусрета и налази на 5. месту на табели. У наредном дуелу црвено-беле дочекују кошаркашице Орлова у 8. колу регионалне лиге.

Војводина 021 – Дуга 71:45 (18:10, 25:6, 23:13, 5:16)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала Петроварадин, гледалаца: 50, судије: Вулетин, Кнежевић и Штетин.

ВОЈВОДИНА 021: Прокић (7ас), Јаковљевић 4, Јанковић 11 (7ск), Јовановић 6 (9ск), Лумис 23, Живковић, Радуловић 13, Јововић 11 (7ск), Марић 3 (9ск), Вуловић, Селаковић, Марјановић.

ДУГА: Пуношевац 1, Ерин 14 (9ск), Продановић 12, Трипковић 8, Матић 7 (7ск), Иљић, Глувић 3, Мијатовић, Стојковић, Марковић, Иванов, Лонгомо.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести