Кошаркашице Војводине савладале Арт у дербију прве лиге Србије

Војводина – Арт 77:75 (18:18, 16:21, 25:17, 18:20)
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Кошаркашице Војводине савладале су Арт, у дербију 19. кола Прве лиге Србије. Утакмицу је преломила сјајна акција тренера Александра Јовановића, коју је нацртао за Шареку Мекнил 12 секунди пре краја, при нерешеном резултату. Американки је после кретњи саиграчица пут ка кошу био потпуно отворен, што је искористила и поентирала за велику победу.

Уводни део сусрета припао је домаћој екипи, која је, према приказаној игри, могла да води и већом разликом од пола коша, на крају прве деонице. Није ипак тако изгледало у другом кварталу. Гошће су преко Невене Вучковић преокренуле и почеле да преузимају контролу над сусретом. То је резултирало предношћу од четири поена за Арт пред одлазак на велики одмор.

Уследио је одговор црвено-белих, које су се заинатиле да дођу до победе у дербију. Трио Јанковић-Мекнил-Радуловић покренуо је Војводину, која је средином трећег квартала дошла до плус седам, да би Арт тек незнатно смањио заостатак пред последњих 10 минута. После поена Шареке Мекнил за вођство домаће екипе од 67:59 чинило се да је тријумф на видику. Међутим, серијом 9:1 гошће су се вратиле, па се у последња три минута ушло са нерешеним резултатом.

Играло се равноправно до самог краја, када је Мекнил после продора поентирала и донела победу својој екипи, пошто су гошће у наредном нападу промашиле шут са дистанце.

НОВИ САД: Хала Петроварадин, гледалаца: 300, судије: Костић (БГ), Олћан (ЗР), Ћирић (БГ).

ВОЈВОДИНА: Мекнил 25, Радуовић 7, Марић 4 (9ск), Јанковић 16 (8ск), Селаковић 5, Живковић, Марјановић, Јаковљевић 6, Стојић 6, Ђукић 2, Томпсон 6, Бокан.

АРТ: Вучковић 21, Трипковић, Авлијаш 12, Вујисић 4, Јовановић 7, Васиљевић, Талијан 3, Митровић 12, Самарџић 5, Ђукић, Росић 11.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести