КОШАРКАШКА ЛИГА СРБИЈЕ Војводина доминира у раној фази сезоне

Ситуација у раној фази сезоне не може да делује боље по кошаркаше Војводине. Након победе над Слободом са 86:71, Новосађани се налазе на самом врху Кошаркашке лиге Србије, па су сада на лидерској позицији у оба такмичења у којима учествују, пошто су и на деоби првог места у АБА 2 лиги.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Све то додатни је подстрек за екипу Милоша Исаков-Ковачевића, која је и поред одређених потешкоћа у саставу, успела да се избори са свим и настави победнички низ.

– Oвом победом попели смо се на сам врх табеле. Мојим момцима морам да одам признање, јер имали смо велики број ровитих играча, ситуација се чак променила преко ноћи, три четири играча су се пожалила на здравствене проблеме, али неки су стиснули зубе и дошли, што показује тај тимски дух и да заједно можемо и кроз тешке периоде - 28 примљених поена у другом полувремену, 23 асистенције укупно, и више скокова од противника. Морамо да будемо задовољни и да идемо даље, у недељу нам долази екипа Чачка и покушаћемо да наставимо низ – истакао је Исаков-Ковачевић.

Бек црвено-белих Лука Бањац навео је шта је било пресудно.

– Прво полувреме смо се мучили дефанзивно, међутим у другом полувремену кад смо мало стегли одбрану то је све изгледало много боље – поручио је Бањац.

Сусрет између Војводине и Чачка 94 на програму је у недељу од 16 часова у Малој сали Спенса.

В. М. Петровић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1207
Најновије вести