Кошаркашка репрезентативка, Соња Васић: Поносна сам урађеним на Златибору

Група искуснијих кошаркашица Србије је завршила део припрема на Златибору, а у претходних седам дана вредно су радиле по програму селекторке Марине Маљковић.
sonja petrovic
Фото: Youtube Printscreen

Наше кошаркашице избориле су пласман на Олимпијске игре у Токију наредног лета, а до тада их очекују два ФИБА прозора у квалификацијама за Европско првенство, које ће се играти такође наредног лета.

- Морам да признам да сам веома поносна на старију групу играчица и на све што смо урадиле на Златибору у претходних недељу дана. Мислим да смо одрадиле велики део посла на кондиционој спреми, поготово што нико није био сигуран колико су ти наши кућни тренинзи током пандемије имали ефекта -  рекла је репрезентативка Соња Васић.

На Златибору до 25. јуна остаје млада група репрезентативки, која тек у перспективи треба да избори своје место у сениорском тиму.

- Потрудиле смо се да испунимо програм и план који је био зацртан и верујем да ће свима нама значити за овај летњи период припрема за сезону. Можда је било мало чудно то што се припремамо а немамо такмичење, али сама чињеница да смо на сваком тренингу све заједно морале добро да се ознојимо и намучимо, као тим нас је додатно зближила - казала је Васићева.

У новембру и фебруару српска репрезентација играце мечеве против Турске, Албаније и Литваније. До сада Србија је савладала Турску у Београду и Албанију у Драчу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести