"КОШАРКАШКО СРПСКО ЧУДО" ЗАПАЛИЛО АМЕРИКУ Може ли у наш дрес?

Србија би могла ускоро да добије ново појачање из Америке!
1
Фото: Youtube Printscreen

У питању је Александар Алстон, средњошколац који је "запалио" колеџе у Америци.

Крилни центар америчко-српског порекла је имао понуде од Њу Мексика, Вестерн Илиноиса, Бредлија, Џорџије Тек, Џорџтауна, Орегона, Лојоле, Аризоне, Тулсе, Џорџије, Индјане, Илиноиса, Калифорније, Ајове, Калпонија, Тенесија, Оклахоме, Брајанта, ЛСУ-а и Охаја да се придружи њиховим колеџ тимовима, али се ипак на крају одлучио за Ксавијер!

Алстон је рођен 2007. године, игра на позицији крилног центра, леворук је и стручњаци га сврставају у 60 најбољих средњошколских играча у јеговој генерацији. У средњој школи је играо за Кенвуд Академију из Чикага и био је редован на разним кошаркашким камповима, а своје српско порекло стално истиче и на друштвеним мрежама му је надимак "српски снајпер". Такође је редовно играо на турнирима Српског Народног Савеза на којима су се претходних година појављивали кошаркаши српско-америчког порекл попут Френка Каминског, Саше Стефановића и Ника Ракочевића.

Алстон је висок 208 центиметара и тежак око 90 килограма. Није класична већ више "стреч" четворка са добрим пшутем за три поена, а у својој средњој школи је у претходној години био један од најбољих стрелаца.

Дневник/Ало.рс

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести