КСС: Денвер неће правити проблем Јокићу да игра за Србију

БЕОГРАД: Кошаркашки савез Србије (КСС) саопштио је данас да НБА лигаш Денвер неће правити проблеме Николи Јокићу да заигра за државни тим на првенству Европе у Турској и на тај начин прекинуо спекулације које су се претходних дана појавлљивале у медијима.
nikola jokic, epa john g mabanglo
Фото: Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

КСС је на званицном сајту објавио допис потпредседника Денвера Артураса Карнишоваса, некадашњег литванског репрезентативца, у којем јасно пише да тај клуб не може и неће стопирати Јокића да игра за репрезентацију, као и да је на ту тему већ разговарао са селектором Александром Ђорђевићем.

"Ниједан НБА, нити било који други клуб нема право ни могућности (осим у случају повреде) да својим играчима забрани играње за националне тимове из много разлога, али, пре свега, јер се кроз репрезентативне припреме и такмичења њихови играчи развијају и враћају у клубове много бољи и зрелији. Самим тим, клубовима је у директном интересу да што више њихових играча постану стандардни репрезентативци својих земаља, поготово оних које имају шансу да се кроз такмичења боре за медаља", истиче се у саопстењу КСС које је потписао председник Предраг Даниловић, уз констатацију да се на овај нацин завршава са коментарима на ову ситуацију.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести