КСС: Петровић и Богдановић најбољи у 2019.

БЕОГРАД: Кошаркашица Ђироне Соња Петровић Васић и Богдан Богдановић из Сакраменто Кингса проглашени за најбоље у 2019. години у избору Кошаркашког савеза Србије (КС С).
Bogdan Bogdanovic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Они су добили највише гласова од 36 спортских новинара у земљи, а због обавеза у клубовима признања уместо њих примиле су мајке Невенка Петровић и Ковиљка Богдановић.

"Најискреније хвала на избору, за мене је ова година била веома тешка и чињеница да сам била у кокуреницји ми веома знаци. Хвала саиграчицама тренерима, као и породици што су помогли да све ове проблеме лакше изнесем. Хвала КСС који је помогао у оправку. Надам се да ће 2020. бити још боља", рекла је Соња Петровић преко видео поруке.

Истим путем обратио се и најбољи кошаркаш Србије за 2019.годину.

"Хтео бих свима да се захвалим свима на избору за најбољег кошаркаша Србије. Хвала свима који су гласали из КСС и новинарима. Велика ми је част и задовољство. Велики поздрав из Америке", поручио је Богдановић преко видео поруке.

Посебно признаје КС С добио је баскеташ Душан Домовић Булут, који је проглашен за најспектакуларнијег баскеташа света од стране ФИБА.

"Захвалио бих се на вредном признају, али морам да се захвалим саиграчима без којих не би био овде и машинерији КСС без чије помоћи не бисмо могли да се квалификујемо на Олимпијске игре. Желим срећу мушкој и женској селекцији на квалификацијама за ОИ", рекао је Домовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести