КСС поклонио дрес Југославије Разији Мујановић

Некадашња репрезентативка Југославије Разија Мујановић примљена је у ФИБА Кућу славних, а почаст јој је одао и Кошаркашки савез Србије.
razija mujanovic, kss
Фото: Кошаркашки савез Србијае

Потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић присуствовала је у недељу, 15. октобра ревијалној утакмици Јединство – Жељезничар у дворани "Мејдан" у Тузли, поводом пријема Мујановићеве у Кућу славних.

Јоковићева је Мујановићевој поклонила реплику дреса у коме је Раза играла на Олимпијским игарама у Сеулу 1988. Дрес Југославије добила је још једна сребрна репрезентативка из Сеула Мара Лакић, која је била домаћин ове манифестације…

Фото: Кошаркашки савез Србије

"Велика ми је част што сам присуствовала оваквој манифестацији. Пошто сам млађа Разу Мујановић нисам познавала, али част ми је што сам, у име Кошаркашког савеза Србије и лично, могла да јој честитам улазак у „Кућу славних“, што је, како је рекла, врхунац њене каријере. Поклонили смо јој дрес реплику из 1988. године са Олимпијских игара у Сеулу, као и Мари Лакић… Волела бих да женска кошарка на нивоу Босне и Херцеговине крене узлазном путањом и надам се да ће за Разу бити места у КС БиХ и да крене путем којим је Србија кренула 2011. Као што знате, Србија је 2015. била првак Европе, освојила је бронзу на Олимпијским играма и надам се да ће све земље бивше Југославије бити учеснице Европског првенства у Србији 2019", рекла је Ана Јоковић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести